torty

torty

 

baza:  tradycyjne kremy maślane

 

 

  • adwokatowy – tort na bazie jasnego biszkoptu nasączonego alkoholem, przełożonego kremem adwokatowym cena 59 zł/kg
  • orzechowy – tort na bazie biszkoptu z kawałkami orzechów włoskich nasączonego alkoholem, przełożonego kremem orzechowym cena 59 zł/kg
  • węgierski – tort na bazie tradycyjnego ciasta Sachera nasączonego alkoholem, przełożonego kremem czekoladowym z dodatkiem nasączonych w alkoholu wiśni cena 59 zł/kg
  • czekoladowy – tort na bazie czekoladowego biszkoptu nasączonego alkoholem, przełożonego kremem czekoladowym cena 59 zł/kg
  • sacher z marcepanem - na bazie tradycyjnego ciasta Sachera nasączonego alkoholem, przełożonego kremem czekoladowym oraz warstwą marcepanu cena 59 zł/kg
  • kalifornia – tort na bazie migdałowego biszkoptu nasączonego alkoholem, przełożonego kremem czekoladowo-orzechowym na bazie nutelli, druga warstwa to ciasto karmelowe przełożone nasączonymi w alkoholu śliwkami suszonymi kalifornijskimi i małymi bezikami cena 65 zl/kg

 

 

baza: serek mascarpone z alkoholem

  • euforia - tort na bazie jasnego biszkoptu nasączonego alkoholem, z kajmakowym kremem na bazie serka mascarpone z dodatkiem gruszek cena 59 zł/kg
  • nałęczowski – tort na bazie ciemnego biszkoptu nasączonego alkoholem, z kremem śliwkowym na bazie z serka mascarpone z czekoladą – cena 62 zł/kg
  • biały puch – tort na bazie jasnego biszkoptu bardzo delikatnie nasączonego alkoholem, z kremem z białą czekoladą na serku mascarpone i musem malinowym 59 zł/kg

baza: kremy na naturalnej bitej śmietanie

  • truskawka
  • malina
  • pomarańcza
  • mango
  • tiramisu

Wszystkie nasze torty powstają na bazie naturalnych składników, bez polepszaczy. Zadbamy o to aby tort u nas wykonany stał się ozdobą tego najważniejszego w Waszym życiu dnia. Nie ograniczamy się do gotowych projektów, jesteśmy w stanie sprostać praktycznie każdemu zadaniu, które przed nami postawicie.

Ceny tortów weselnych za kilogram:

„naked” 76 zl

styl angielski (obkładany masą cukrową z ozdobami) 86 zł

wypieki

istnieje możliwość zamawiania wszystkich ciast na blachy

wypieki

sernik – 16 porcji

  • bałkański / na kruchym cieście z morelami, lekko kwaśnawy
  • wiedeński / klasyczny bez żadnych dodatków oraz bez ciasta
  • delicje / na kruchym cieście z kawałkami brzoskwini i kokosową bezą
  • z bakaliami / na kruchym cieście z rodzynkami, skórką pomarańczową

 

kołacze

  • z makiem
  • z serem
  • z truskawkami
  • ze śliwkami
  • z jabłkami

szarlotka na kruchym cieście / 16 porcji

 

szarlotka bakaliowa

ucierane ciasto z kakao, świeżymi jabłkami i orzechami włoskimi, polane gorzką czekoladą – niezbyt słodkie

keks orkiszowy

 dla bezglutenowców, na mące orkiszowej z bakaliami

keks pszenny

keks na pszennej mące, z całą masą zdrowych bakalii

makowiec zawijany

ciasto drożdżowe, mak, który mielimy sami, dodajemy do niego pyszne bakalie, prawdziwy miód i przyprawiamy korzennym smakiem

drożdżówka z serem

ciasto drożdżowe pieczone z masłem i mlekiem, z białym serem z dodatkiem rodzynek i skórki pomarańczowej kandyzowanej, którą sami przygotowujemy, ten produkt wypiekamy już blisko 40 lat

 

bułka z jabłkiem

ciasto drożdżowe pieczone z masłem i mlekiem, z połówką jabłka w środku i kruszonką na górze

 

bułka sycylijska

ciasto drożdżowe pieczone z masłem i mlekiem i marmoladą morelową

 

 

babka balbina

ciasto drożdżowe pieczone z masłem i mlekiem, bogato nadziane rodzynkami i skórką pomarańczową kandyzowaną, którą sami przygotowujemy, w kształcie i smaku przypomina włoskie pannettone

chałki

ciasto drożdżowe z masłem i mlekiem, słodkie i wspaniałe, naszym skromnym zdaniem, najlepsze w okolicy

paluchy ze smażonymi wiśniami

paluchy z ciasta francuskiego, nadziewane wiśniami, które smażymy i przyprawiamy, dlatego mają tak niepowtarzalny smak i są ulubionym wyrobem naszych klientów

nugat

miedzy dwa duże okrągłe wafle schowaliśmy mieszankę orzechów i miodu, które swoim smakiem zachwycają, są zdrowe i nie są zbyt słodkie

słone smaki

słone smaki

kapuśniaczki

niepowtarzalny smak farszu z kapusty kiszonej z dodatkiem grzybów i przypraw, który sami przygotowujemy, zamknięte w cieście półfrancuskim

paszteciki

farsz mięsny, zrobiony przez nas z pieczonego kurczaka z przyprawami, zamknięty w cieście półfrancuskim, świetny do czystego barszczu

 

pierogi

kruche ciasto i pyszne nadzienie zrobione przez nas, czosnkowy szpinak, ruskie i mięso, świetne dla miłośników wytrawnych potraw

ciastka deserowe

ciastka deserowe

deser owocowy

biały delikatny biszkopt, przełożony marmoladą z kremem budyniowym i owocami sezonowymi zalanymi transparentną galaretką, krojone w prostokąty

deser WZ

klasyczne ciastko na czekoladowym biszkopcie, przełożone marmoladą z prawdziwą bitą śmietaną, oblane ciemną czekoladą

deser kokosowy

biszkopt sachera, sowicie skropiony alkoholem, przełożony maślanym kremem kokosowym i oblany ciemną czekoladą

krucha babeczka z owocami

niewielka tarta na kruchym spodzie z kremem budyniowym i owocami sezonowymi, deser lekki i klasyczny

piernikowa szarlotka

ciasto piernikowe przełożone śliwkową marmoladą, z szarlotkową bitą śmietaną i odrobiną jabłek, posypana cynamonem, deser świetny na chłodniejsze dni

klasyczna kremówka

ciasto francuskie a między nim krem jak w tradycyjnej kremówce, na żółtkach i maśle z alkoholem

napoleonka

ciasto francuskie z kremem budyniowym

deser chałwowy

czekoladowy biszkopt a na nim krem chałwowy oblany ciemną czekoladą

ambasador

czekoladowa bajadera, mocno nasączona alkoholem z ciemną czekoladą na górze

deser marcepanowy

trójkąt z jasnej rolady, a w środku warstwa marcepanu oraz warstwa czekoladowej bajadery

deser serowo-wiśniowy

czekoladowy biszkopt z serową masą z wiśniami, mała wariacja na temat sernika

deser z galaretką / torcik owocowy

klasyka gatunku, biały biszkopt przełożony marmoladą i kremem budyniowym, na nim truskawki oblane truskawkową galaretką, świetne na każdą okazję; można zamówić w całości (16 porcji w kształcie koła), świetnie prezentuje się na stole jako torcik owocowy

malinowa chmurka

ulubione ciastko Polaków, delikatne kruche ciasto, malinowa galaretka z owocami, lekka beza i na górze bita śmietana z serkiem mascarpone, posypane prażonymi płatkami migdałowymi

deser sneakers

karmelowe ciasto przełożone kajmakowym kremem z orzeszkami arachidowymi

ekler

parzone ciasto z kremem budyniowym, klasyka gatunku

deser bawarski

dwa czekoladowe musy na bitej śmietanie, jeden na czekoladzie ciemnej, drugi na białej, zamknięte w ciemnej roladzie

drobne ciasteczka

drobne ciasteczka

mieszanka ciasteczek DE LUX

pakowane razem kilka rodzajów ciasteczek: kule z kremem adwokatowym, orzeszki z maślanym kremem orzechowym, roladki kokosowe, trufle (czekoladowe ciasteczko z bakaliami i alkoholem), kruche mini babeczki z genachem czekoladowym, kruche muszelki z kajmakowym kremem, mini kruche babeczki z karmelem i orzechami laskowymi, kuleczki kokosowe z alkoholem z migdałem w środku, mini krucha babeczka z figowym genachem i orzechem włoskim, krajanka orzechowa (miedzy dwoma waflami zamknięta masa z orzechów, śmietany, rodzynek i cukru

ciasteczka marcepanowe

ciasteczka pieczone z marcepanem i kakao z genachem z czekolady i dodatkiem alkoholu

makaroniki orzechowe

wariacja na temat makaroników, pieczone z mąki z orzechów laskowych z genachem z czekolady, z dodatkiem cytryny i kawy oraz genachem mocno czekoladowym

makaroniki

francuski klasyk, małe ciasteczka pieczone z mąki migdałowej z genachami na białej czekoladzie o różnych smakach: maliny, mango, gumy balonowej, cytryny, ciemnej czekolady, kiwi, wiśni

rogaliki orzechowe

kruche ciasteczka w kształcie rogalików z dodatkiem orzechów włoskich

ciasteczka bakaliowe

ciasteczka z płatków owsianych z żurawiną suszoną, orzechami włoskimi, kandyzowaną skórką pomarańczową i czekoladą

beziki

wolno suszone delikatne ciasteczka na bazie białek z jaja i cukru