torty

torty

tradycyjne kremy maślane

  •  adwokatowy – tort na bazie jasnego biszkoptu nasączonego alkoholem, przełożonego kremem adwokatowym cena 89 zł/kg
  • orzechowy – tort na bazie biszkoptu z kawałkami orzechów włoskich nasączonego alkoholem, przełożonego kremem orzechowym cena 89 zł/kg
  • węgierski – tort na bazie tradycyjnego ciasta Sachera nasączonego alkoholem, przełożonego kremem czekoladowym z dodatkiem nasączonych w alkoholu wiśni cena 89 zł/kg
  • czekoladowy – tort na bazie czekoladowego biszkoptu nasączonego alkoholem, przełożonego kremem czekoladowym cena 89 zł/kg
  • sacher z marcepanem – na bazie tradycyjnego ciasta Sachera nasączonego alkoholem, przełożonego kremem czekoladowym oraz warstwą marcepanu cena 89 zł/kg
  • kalifornia – tort na bazie migdałowego biszkoptu nasączonego alkoholem, przełożonego kremem czekoladowo-orzechowym na bazie nutelli, druga warstwa to ciasto karmelowe przełożone nasączonymi w alkoholu śliwkami suszonymi kalifornijskimi i małymi bezikami cena 100 zł/kg

baza: kremy na naturalnej bitej śmietanie

  • truskawka
  • malina
  • jeżyna
  • mango
  • czekolada biała i mleczna

baza: serek mascarpone z alkoholem

    •  euforia – tort na bazie jasnego biszkoptu nasączonego alkoholem, z kajmakowym kremem na bazie serka mascarpone z dodatkiem gruszek cena 99 zł/kg
    • nałęczowski – tort na bazie migdałowego  biszkoptu nasączonego alkoholem, z warstwą praliny migdałowo-czekoladowej, z kremem na bazie serka mascarpone z czekoladą deserową i suszonymi śliwkami kalifornijskimi moczonymi w alkoholu  cena 110 zł/kg
    • biały puch – tort na bazie czekoladowego biszkoptu bardzo delikatnie nasączonego alkoholem, z kremem z białą czekoladą na serku mascarpone i żelką z czarnej porzeczki cena 99 zł/kg
    • biała dama – tort na ciemnym biszkopcie, lekko nasączony alkoholem, z kremem z białymi Michałkami na serku mascarpone 99 zł/kg

    Ceny tortów weselnych za kilogram:

    „naked” 160 zł/kg

    styl angielski (obkładany masą cukrową z ozdobami) 160 zł/kg

    Wszystkie nasze torty powstają na bazie naturalnych składników, bez polepszaczy. Zadbamy o to aby tort u nas wykonany stał się ozdobą tego najważniejszego w Waszym życiu dnia. Nie ograniczamy się do gotowych projektów, jesteśmy w stanie sprostać praktycznie każdemu zadaniu, które przed nami postawicie.

    Wybór tortu weselnego, jego smaku i wyglądu może sprawić zabieganym narzeczonym nie lada problem, dlatego zapraszamy do nas na degustacje i indywidualne konsultacje z dekoratorką i projektantką tortów. Zadzwoń i umów spotkanie, a my sprawimy, że Wasz „problem” stanie się mglistym wspomnieniem.

    wypieki

    istnieje możliwość zamawiania wszystkich ciast na blachy

    wypieki

    sernik – 16 porcji

    • bałkański / na kruchym cieście z morelami, lekko kwaśnawy
    • wiedeński / klasyczny bez żadnych dodatków oraz bez ciasta
    • delicje / na kruchym cieście z kawałkami brzoskwini i kokosową bezą
    • z bakaliami / na kruchym cieście z rodzynkami, skórką pomarańczową
    • sernik mango/na kruchym cieście z mango i  polewą mango
    • pistacjowy/na kruchym cieście z pistacjami i polewą pistacjową

     

    kołacze

    • z makiem
    • z serem
    • z truskawkami
    • ze śliwkami
    • z jabłkami

    szarlotka na kruchym cieście / 16 porcji

     

    szarlotka bakaliowa

    ucierane ciasto z kakao, świeżymi jabłkami i orzechami włoskimi, polane gorzką czekoladą – niezbyt słodkie

    keks orkiszowy

     dla bezglutenowców, na mące orkiszowej z bakaliami

    keks z brandy

    keks na razowej mące, z brandy, płatkami owsianymi, żurawiną

    makowiec zawijany

    ciasto drożdżowe, mak, który mielimy sami, dodajemy do niego pyszne bakalie, prawdziwy miód i przyprawiamy korzennym smakiem

    drożdżówka z serem

    ciasto drożdżowe pieczone z masłem i mlekiem, z białym serem z dodatkiem rodzynek i skórki pomarańczowej kandyzowanej, którą sami przygotowujemy, ten produkt wypiekamy już blisko 40 lat

     

    bułka z jabłkiem

    ciasto drożdżowe pieczone z masłem i mlekiem, z połówką jabłka w środku i kruszonką na górze

     

    bułka sycylijska

    ciasto drożdżowe pieczone z masłem i mlekiem i marmoladą morelową

     

     

    babka balbina

    ciasto drożdżowe pieczone z masłem i mlekiem, bogato nadziane rodzynkami i skórką pomarańczową kandyzowaną, którą sami przygotowujemy, w kształcie i smaku przypomina włoskie pannettone

    chałki

    ciasto drożdżowe z masłem i mlekiem, słodkie i wspaniałe, naszym skromnym zdaniem, najlepsze w okolicy

    paluchy ze smażonymi wiśniami

    paluchy z ciasta francuskiego, nadziewane wiśniami, które smażymy i przyprawiamy, dlatego mają tak niepowtarzalny smak i są ulubionym wyrobem naszych klientów

    nugat

    miedzy dwa duże okrągłe wafle schowaliśmy mieszankę orzechów i miodu, które swoim smakiem zachwycają, są zdrowe i nie są zbyt słodkie

    słone smaki

    słone smaki

    kapuśniaczki

    niepowtarzalny smak farszu z kapusty kiszonej z dodatkiem grzybów i przypraw, który sami przygotowujemy, zamknięte w cieście półfrancuskim

    paszteciki

    farsz mięsny, zrobiony przez nas z pieczonego kurczaka z przyprawami, zamknięty w cieście półfrancuskim, świetny do czystego barszczu

     

    pierogi

    kruche ciasto i pyszne nadzienie zrobione przez nas, czosnkowy szpinak, ruskie i mięso, świetne dla miłośników wytrawnych potraw

    ciastka deserowe

    ciastka deserowe

    deser owocowy

    biały delikatny biszkopt, przełożony marmoladą z kremem budyniowym i owocami sezonowymi zalanymi transparentną galaretką, krojone w prostokąty

    deser WZ

    klasyczne ciastko na czekoladowym biszkopcie, przełożone marmoladą z prawdziwą bitą śmietaną, oblane ciemną czekoladą

    deser kokosowy

    biszkopt sachera, sowicie skropiony alkoholem, przełożony maślanym kremem kokosowym i oblany ciemną czekoladą

    krucha babeczka z owocami

    niewielka tarta na kruchym spodzie z kremem budyniowym i owocami sezonowymi, deser lekki i klasyczny

    deser francuski

    ciasto francuskie na spodzie, krem budyniowy z rodzynkami nasączonymi w rumie, biszkopt zatopiony w czekoladzie

    klasyczna kremówka

    ciasto francuskie a między nim krem jak w tradycyjnej kremówce, na żółtkach i maśle z alkoholem

    deser francuski

    ciasto francuskie na spodzie, biszkopt na gorze a między nim krem budyniowy z rodzynkami moczonymi w rumie 

    deser chałwowy

    czekoladowy biszkopt a na nim krem chałwowy oblany ciemną czekoladą

    ambasador

    czekoladowa bajadera, mocno nasączona alkoholem z ciemną czekoladą na górze

    deser marcepanowy

    trójkąt z jasnej rolady, a w środku warstwa marcepanu oraz warstwa czekoladowej bajadery

    deser serowo-wiśniowy

    czekoladowy biszkopt z serową masą z wiśniami, mała wariacja na temat sernika

    deser z galaretką / torcik owocowy

    klasyka gatunku, biały biszkopt przełożony marmoladą i kremem budyniowym, na nim truskawki oblane truskawkową galaretką, świetne na każdą okazję; można zamówić w całości (16 porcji w kształcie koła), świetnie prezentuje się na stole jako torcik owocowy

    malinowa chmurka

    ulubione ciastko Polaków, delikatne kruche ciasto, malinowa galaretka z owocami, lekka beza i na górze bita śmietana z serkiem mascarpone, posypane prażonymi płatkami migdałowymi

    deser sneakers

    karmelowe ciasto przełożone kajmakowym kremem z orzeszkami arachidowymi

    ekler

    parzone ciasto z kremem budyniowym, klasyka gatunku

    deser bawarski

    dwa czekoladowe musy na bitej śmietanie, jeden na czekoladzie ciemnej, drugi na białej, zamknięte w ciemnej roladzie

    pleśniak

    kruche ciasto a na nim czarna porzeczka, której kwaskowatość świetnie komponuje się z górną warstwą słodkiej bezy

    drobne ciasteczka

    drobne ciasteczka

    mieszanka ciasteczek DE LUX

    mieszanka ciasteczek de lux pakowane razem kilka rodzajów ciasteczek: ule z kremem adwokatowym, orzeszki z maślanym kremem orzechowym, kruche kawowe kwiatuszki (kruche ciasteczko z kremem kawowym), kruche mini babeczki z genachem czekoladowym, kruche muszelki z kajmakowym kremem, mini kruche babeczki z karmelem i orzechami laskowymi, kuleczki kokosowe z alkoholem z orzeszkiem laskowym w środku, mini krucha babeczka z figowym genachem i orzechem włoskim, różane ciasteczko (kruche ciasteczko, dżem różany i migdał) babeczka krucha z białą czekoladą i dżemem z czarnej porzeczki

    ciasteczka marcepanowe

    ciasteczka pieczone z marcepanem i kakao z genachem z czekolady i dodatkiem alkoholu

    makaroniki

    francuski klasyk, małe ciasteczka pieczone z mąki migdałowej z genachami na białej czekoladzie o różnych smakach: maliny, mango, gumy balonowej, cytryny, ciemnej czekolady, kiwi, wiśni

    rogaliki orzechowe

    kruche ciasteczka w kształcie rogalików z dodatkiem orzechów włoskich

    ciasteczka bakaliowe

    ciasteczka z płatków owsianych z żurawiną suszoną, orzechami włoskimi, kandyzowaną skórką pomarańczową i czekoladą

    beziki

    wolno suszone delikatne ciasteczka na bazie białek z jaja i cukru